Kriptovaluták: Digitális délibáb vagy a pénzügyi rendszer evolúciójának újabb fejezete. 3. rész

Balla, János Dániel and Keszi-Szeremlei, Andrea (2023) Kriptovaluták: Digitális délibáb vagy a pénzügyi rendszer evolúciójának újabb fejezete. 3. rész. DUNAKAVICS, 11 (1). pp. 5-18. ISSN 2064-5007

[img] Text
Online_202301.pdf - Published Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (20MB)
Official URL: https://m2.mtmt.hu/api/publication/33577355

Abstract

A kriptovaluták, a blokklánc-technológia és az ezeket körülölelő decentralizált pénzügyi rendszer a mindennapi életünk részévé válik, megreformálva pénzügyi szokásainkat, az üzleti és befektetési lehetőségeket. A gazdaságban betöltött szerepe – mely évről évre terjeszkedni látszik a vele járó technológia fejlődésével – és piacának egyre növekvő dominanciája ellenére is érdemes a realitás talaján maradni, és fontos annak hangsúlyozása, hogy a kriptovaluta még mindig nagyon korai szakaszában van, éppen ezért nem meglepő, hogy néhányan még továbbra is szkeptikusak vele kapcsolatban. Azonban itt van, hogy köztünk maradjon. Beépült az életünkbe és mindenki által használt pénznem lehet, melyet csak az idő múlása fog megerősíteni vagy megcáfolni. Mindazonáltal elfogadottságának és annak köszönhetően, hogy milyen széles körben beszélnek róla napjainkban, a kriptovaluták fényes jövő elé nézhetnek.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: technológiai fejlődés; Technology development; cryptocurrency; blockchain technology; blokklánctechnológia; kriptovaluta; Blockchain-Technology; Blockchaintechnology; Blockchain technology (BT)
Divisions: Műszaki Intézet
Depositing User: Gergely Beregi
Date Deposited: 05 Apr 2023 13:37
Last Modified: 05 Apr 2023 13:37
URI: http://publication.repo.uniduna.hu/id/eprint/927
MTMT: 33577355

Actions (login required)

View Item View Item